What are E.A playin at

2005 Need for Speed Most Wanted

What are E.A playin at

Postby xkalibur80 » 23 Sep 2006, 17:17

Ok, so after all the hype over NFScarbon they released videos, screenshots and sondtracks...i seasrched a little deeper to get the system requirements....well....
:o

Minimum System Requirements:

Windows XP, Windows XP 64-bit
1024MB System RAM
3.0 Ghz Intel Pentium 4 or equivalent processor
256MB Direct3D compatible video card
and DirectX 9.0 compatible driver;
8x DVD-ROM drive
4.3 GB free hard disk space
DirectX 9.0c (included)
DirectX 8.1 compatible sound card
Keyboard, Mouse

Recommended System Requirements:

Windows XP, Windows XP 64-bit
2048MB System RAM
3.6 Ghz Intel Xeon or equivalent processor
512MB Direct3D compatible video card
and DirectX 9.0 compatible driver;
8x DVD-ROM drive
4.6 GB free hard disk space
DirectX 9.0c (included)
DirectX 8.1 compatible sound card
Keyboard, Mouse

Supported Video Card Chipsets:


ATI X1900 series
ATI X1800 series
ATI X1600 series
ATI X1300 series
ATI X850 series
NVIDIA GeForce 7950 series
NVIDIA GeForce 7800 series
NVIDIA GeForce 6800 series
NVIDIA GeForce 6600 series

:shock: I have to ask a simple question...WHERE THE HELL DO THEY GET THERE SPECS FROM...Obviosuly the graphics are the same as MW but just @ night...so they add better smoke and lighting effects, the cars look no better than in MW...WHY 256MB OR 512MB Graphics card memory and then say GeForce 6600 series... 2gb Of RAM??? F.E.A.R is the most demanding game graphicaly and i could use 128mb 6600gt with 1gb RAM & AMD64 3200+...

I'd love to know Why the specs are so high, as i can seemost people not just spending money on the game but also to upgrade their systems to play a game :roll:
User avatar
xkalibur80
Ricer
Ricer
 
Posts: 23
Joined: 11 Dec 2005, 20:22
Location: UK

Postby Janx14 » 23 Sep 2006, 17:34

i dont think these are the real reqs...
Image
Janx14
Professional
Professional
 
Posts: 2049
Joined: 16 Oct 2004, 09:50
Location: Madona, Latvia

Postby DarrenR21373 » 23 Sep 2006, 18:21

If these are the real specs, I don't think they'll be selling many copies!
Image
User avatar
DarrenR21373
Professional
Professional
 
Posts: 1102
Joined: 23 Oct 2004, 15:11
Location: Little Britain

Postby xkalibur80 » 23 Sep 2006, 19:01

http://www.nfs-carbon.net/need-for-spee ... ements.php

hmmm fake u think? or an over zelous expectation? :?
User avatar
xkalibur80
Ricer
Ricer
 
Posts: 23
Joined: 11 Dec 2005, 20:22
Location: UK

Postby korge » 23 Sep 2006, 19:03

If anyone flames at you xkalibur, I got your back. I hate bandwagons just as much as you do and you are spot on about Carbons graphics.
korge
korge
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 5933
Joined: 09 Apr 2004, 20:37
Location: nfsunlimited.net

Postby darknight788 » 23 Sep 2006, 19:28

recomended 2GB of ram :shock: SH*t !!!!!!!! carbon is going to run like crap on my comp :cry:
Image
User avatar
darknight788
official forum redneck
official forum redneck
 
Posts: 2850
Joined: 25 Feb 2006, 19:35
Location: I have mated with a woman inform the men

Re: What are E.A playin at

Postby PSZeTa » 23 Sep 2006, 19:39

xkalibur80 wrote:I'd love to know Why the specs are so high, as i can seemost people not just spending money on the game but also to upgrade their systems to play a game :roll:


Funny that people still are laughing at consoles that PC are always superior.

And then the same people complain that the system requirements are too high. Heh.
User avatar
PSZeTa
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4123
Joined: 07 Feb 2004, 19:26
Location: 30-12-1900

Postby 2furio » 23 Sep 2006, 19:45

It is definately NOT necessary to make a whole new thread on the reuirements of Carbon...especially since they've been posted in the official NFS Carbon thread... :roll:
User avatar
2furio
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 2589
Joined: 04 Jun 2004, 19:41
Location: Romania

Postby YaelDjiel » 23 Sep 2006, 19:49

Janx14 wrote:i dont think these are the real reqs...


same :?

2gb ram? c'mon... what for

gfx card starting at 6600?

this isnt Crysis LOL
Image
User avatar
YaelDjiel
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1829
Joined: 04 Oct 2005, 22:01
Location: Valthermond, NL

Postby xHaZxMaTx » 23 Sep 2006, 20:08

Recomended 2Gig's of RAM? *cough*Bullcrap*cough*
Image
User avatar
xHaZxMaTx
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 8940
Joined: 26 Jun 2005, 05:32
Location: Cali-for-ni-a

Postby korge » 23 Sep 2006, 20:09

YaelDjiel wrote:this isnt Crysis LOL


Its a shame is doesnt look like it either. :roll:
korge
korge
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 5933
Joined: 09 Apr 2004, 20:37
Location: nfsunlimited.net

Postby M@r!n0 » 23 Sep 2006, 20:43

xkalibur80 wrote:http://www.nfs-carbon.net/need-for-speed-carbon-requirements.php

hmmm fake u think? or an over zelous expectation? :?



yeah..but that's not an official site..;)
Image
User avatar
M@r!n0
Drift King
Drift King
 
Posts: 376
Joined: 24 Jul 2004, 11:25
Location: Craiova > Romania

Postby -[Drift_King]- » 23 Sep 2006, 21:56

COOL.I have all of these minimum sysitem requirments.Hope it will work.
-[Drift_King]-
Ricer
Ricer
 
Posts: 18
Joined: 23 Sep 2006, 21:51
Location: Romania, Satu Mare

Postby EVO_VIII » 23 Sep 2006, 23:52

xkalibur80 wrote:...
3.6 Ghz Intel Xeon or equivalent processor
...

Xeon!? :shock:
Xeon processors are for servers aren't they??
lol we need to buy a server to run NFSC????
M@r!n0 wrote:
xkalibur80 wrote:http://www.nfs-carbon.net/need-for-speed-carbon-requirements.php

hmmm fake u think? or an over zelous expectation? :?



yeah..but that's not an official site..;)

agree~;) that's not the NFS offical site.:)
"2GB of ram" and "GFX starts at 6600" is impossible.....at least for now, maybe we need more memory and better GFX card in later NFS series.
Image
User avatar
EVO_VIII
Drift King
Drift King
 
Posts: 410
Joined: 31 Jul 2006, 07:47
Location: Hong Kong

Postby spike_minoda » 24 Sep 2006, 01:06

i think it's fake or just someone guessing ,coz we dont need a workstation to run NFSC.

btw ,such company like EA never gonna let the system requirement go that high.
spike_minoda
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 223
Joined: 29 May 2004, 05:36

Postby Toshiro » 24 Sep 2006, 02:35

If these are the req's, then I barely slide past....
Image
User avatar
Toshiro
Professional
Professional
 
Posts: 1130
Joined: 06 Dec 2005, 00:08
Location: New York

Postby prince1142003 » 24 Sep 2006, 02:42

Ok, check it out. EA has introduced a lot of features into Carbon to widen it's fanbase. Nissans have made it back. There are two different Mitsubishi Eclipses. Drift racing has made it back.

EA is not going to loose more than half it's fanbase by making the minimum requirements so high. The recommended may be high considering that when Windows Vista finally hits the market, PCs will need a lot of power to run it. But I repeat, EA is not going to alienate more than half of it's fanbase by making the minimum requirements so high.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby 2furio » 24 Sep 2006, 05:02

Ok...no offence, but what is the point of proving these are not the real requirements when it's obvious they're not?
User avatar
2furio
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 2589
Joined: 04 Jun 2004, 19:41
Location: Romania

Postby prince1142003 » 24 Sep 2006, 05:05

Because a lot of people just can't seem to get it through their heads that EA is not that stupid.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby Cento_1307 » 24 Sep 2006, 10:09

EVO_VIII wrote:
xkalibur80 wrote:...
3.6 Ghz Intel Xeon or equivalent processor
...

Xeon!? :shock:
Xeon processors are for servers aren't they??
lol we need to buy a server to run NFSC????

Yes & no... they're for dual and multi-processor platforms which are mostly used in servers and workstations.
Cento_1307
Ricer
Ricer
 
Posts: 27
Joined: 13 Sep 2006, 18:31

Postby xkalibur80 » 24 Sep 2006, 16:46

2furio wrote:Ok...no offence, but what is the point of proving these are not the real requirements when it's obvious they're not?


I know wat u mean BUT, these specs had to come from somewhere and bein as they were on the Unofficial Carbon Website and NOT on the Official site, people who search for specs like i did get that as the result!!!!

I know 2furio posted specs in the Carbon discussion, but my point still stands, Where did these specs come form and how did E.A allow em to be released.

I do know that Carbon Will be able to Utilise FULL Pixel Shader 3 & Duel Processor. I believe on what most people say on here, IF you can play MW on full graphics and @ hi res, i'm sure you will be able to play Carbon with no worries...(We Hope). As new newer Games come out developers will always push the specs higher and higher.

Every one knows Consoles NEVER have this problem hense they tend to sell more copies as a percentage. But i wont be buyin it for my xbox! because theres always something missed out :evil:
**Amd 64 3700+, 2 Nvidia 6800gs 256 sli, 2 gigs RAM**
User avatar
xkalibur80
Ricer
Ricer
 
Posts: 23
Joined: 11 Dec 2005, 20:22
Location: UK

Postby PSZeTa » 24 Sep 2006, 17:02

Somebody could've sucked the specs out of his thumb, duh.
User avatar
PSZeTa
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4123
Joined: 07 Feb 2004, 19:26
Location: 30-12-1900

Postby bashderq » 24 Sep 2006, 17:02

The specs are a product of a stoned mind. Since when did games need a minimum req of 3GHz processor?

I can go on but there's no point in beating a dead horse.
User avatar
bashderq
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 1827
Joined: 22 Dec 2004, 00:55
Location: Penrith, Australia

Postby xkalibur80 » 24 Sep 2006, 18:02

bashderq wrote:The specs are a product of a stoned mind. Since when did games need a minimum req of 3GHz processor?

I can go on but there's no point in beating a dead horse.



hehe,
to be honest i felt the same when i 1st read em, there are a few games out at moment that require 3ghz or equivilent, but these specs are actually (so i've just found out) the same specs for Windows Vista :shock: WTF....so some gimps made up some outlandish specualtion and hope E.A get hold of this gezza n slap :?
**Amd 64 3700+, 2 Nvidia 6800gs 256 sli, 2 gigs RAM**
User avatar
xkalibur80
Ricer
Ricer
 
Posts: 23
Joined: 11 Dec 2005, 20:22
Location: UK

Postby The Gravedigger » 24 Sep 2006, 18:31

xkalibur80 wrote:but these specs are actually (so i've just found out) the same specs for Windows Vista


No they're not... it can run on nearly the same system as Windows XP, why do you think XP had the 'old windows' theme in it.

These specs are bull, if it's running on the same engine as MW then you don't need anything more than that.
Image
User avatar
The Gravedigger
Professional
Professional
 
Posts: 1668
Joined: 10 Sep 2005, 12:35
Location: Gold Coast, Australia

Next

Return to Most Wanted

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests