NFS ProStreet NOS MOD

Discuss editing Need for Speed ProStreet.

NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 08 Jan 2008, 10:57

Need for Speed ProStreet - NOS MOD (tested on v1.0 & v1.1)

Gives 99 bottles of NOS with instant fill-up on all tracks/events. This updated version also fills NOS data "slots" which EA left blank so NOS disabled cars like the Bugatti Veyron will have NOS after patching.
If you used my first NOS MOD restore your GlobalMemoryFile.bin before running this updated patch.
Attachments
NFSPS_NOS_MOD(2).ZIP
NFSPS NOS MOD2
(73.71 KiB) Downloaded 1593 times
Last edited by Bytesss on 10 Jan 2008, 18:52, edited 1 time in total.
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Frenzy » 08 Jan 2008, 18:23

I see the leaderboards filling with cheaters.
Image
Frenzy
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 166
Joined: 23 Jul 2006, 21:18
Location: England

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby vellu » 08 Jan 2008, 18:40

bleh, what is the point for a mod like this... :roll:
Image
User avatar
vellu
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 1733
Joined: 04 Nov 2004, 23:20
Location: Finland

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby bmgjet » 09 Jan 2008, 10:30

Used hex workshop to compare the changes and it does make changes but they dont have any effect to my game, still only have 4 nos bottles.
bmgjet
Ricer
Ricer
 
Posts: 6
Joined: 27 Dec 2007, 09:33

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 10 Jan 2008, 06:16

If changes were made then the NOS table was found, if not found it would abort. Try different cars in different events/tracks or loading a different profile.
Last edited by Bytesss on 13 Jan 2008, 07:54, edited 1 time in total.
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby bmgjet » 10 Jan 2008, 12:07

Works with the corvett but not the s2000.
bmgjet
Ricer
Ricer
 
Posts: 6
Joined: 27 Dec 2007, 09:33

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 10 Jan 2008, 15:19

Updated patch is attached to my original post.
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby prince1142003 » 11 Jan 2008, 00:49

Can I request something? If possible, can you release a patch that only lifts the 250 MPH limit on all the cars? Or, if possible, post a tutorial on how to do it. My McLaren F1 should be able to do more than 250 MPH, but it never does.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 11 Jan 2008, 04:57

A patch would be possible but would a lot of time since the cars have different top speeds and there's so many cars. The Veyron's for example is 253 MPH. To lift the F1's speed limit open your GlobalMemoryFile.bin with a hexeditor and go to 00120AA4 The value there should be 00007A43, change it to 0000AF43 and the F1 will do almost 300 MPH. It won't go higher because of the Max RPM and Redline values (can be changed too).
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby prince1142003 » 11 Jan 2008, 04:59

Can you explain how to do this for other cars as well?
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby powerof1000 » 11 Jan 2008, 05:43

Bytesss wrote:A patch would be possible but would a lot of time since the cars have different top speeds and there's so many cars. The Veyron's for example is 253 MPH. To lift the F1's speed limit open your GlobalMemoryFile.bin with a hexeditor and go to 00120AA4 The value there should be 00007A43, change it to 0000AF43 and the F1 will do almost 300 MPH. It won't go higher because of the Max RPM and Redline values (can be changed too).

I changed the value to 0000AF43 but the F1 is still limited to 250MPH, there was also another 00007A43 value after the first one so I changed that to 0000AF43 as well, but still no 300MPH :(. Am I doing something wrong? Anyway, nice patch, I don't really think that the Veyron needs nos but it's nice to have :D
www.soundcloud.com/spyre
User avatar
powerof1000
Drift King
Drift King
 
Posts: 521
Joined: 22 Mar 2007, 09:21
Location: New Z Land

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 12 Jan 2008, 04:16

prince1142003,

I went ahead and lifted the top speed limit on all cars. After doing that the cars were faster but topped out due to the redline & max rpm settings (some as low as 135 mph). So, I went back and gave all cars a max rpm of 10000 (the game engine's limit) and a redline of 9800. With those changes the cars are only limited by their gearing. Do you want a patch to only lift the top speed limit on all cars or one that lifts the speed limit and max rpm/redline? BTW, after these edits I hit 360MPH on the Texas Oval with the F1.
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby prince1142003 » 12 Jan 2008, 04:37

What I want is something that's realistic (as far as possible in the EA universe). Is what you did realistic?
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby powerof1000 » 12 Jan 2008, 10:33

prince1142003 wrote:What I want is something that's realistic (as far as possible in the EA universe). Is what you did realistic?

Well, think of it as trying to make PS more interesting :D
Bytesss wrote:prince1142003,

I went ahead and lifted the top speed limit on all cars. After doing that the cars were faster but topped out due to the redline & max rpm settings (some as low as 135 mph). So, I went back and gave all cars a max rpm of 10000 (the game engine's limit) and a redline of 9800. With those changes the cars are only limited by their gearing. Do you want a patch to only lift the top speed limit on all cars or one that lifts the speed limit and max rpm/redline? BTW, after these edits I hit 360MPH on the Texas Oval with the F1.

A patch would be fantastic, please :wink: .
www.soundcloud.com/spyre
User avatar
powerof1000
Drift King
Drift King
 
Posts: 521
Joined: 22 Mar 2007, 09:21
Location: New Z Land

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 12 Jan 2008, 13:44

Here's one for max mph/rpm and another for fulltime NOS (use on Texas Oval). The first NOS mod I posted has CRC checking so it has to be run first if you want to use it with the max mph/rpm mod. Rename the backup files to reverse changes.
Attachments
NFSPS_SPEED_MODS.ZIP
NFSPS speed mods
(78.89 KiB) Downloaded 4465 times
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby powerof1000 » 12 Jan 2008, 14:18

Thanks for that, the top speed mod is insane :D
www.soundcloud.com/spyre
User avatar
powerof1000
Drift King
Drift King
 
Posts: 521
Joined: 22 Mar 2007, 09:21
Location: New Z Land

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 12 Jan 2008, 15:06

No problem, here's one more to quickly turn the full time NOS off and restore it to the modified NOS.
Attachments
NFSPS_Full_NOS_OFF.ZIP
NFSPS Full NOS OFF
(36.67 KiB) Downloaded 1328 times
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby powerof1000 » 12 Jan 2008, 16:29

See attatchment :D . It's in kp/h obviously. I can probably go faster though, as I wan't using the constant nos patch.
Attachments
nfs 2008-01-13 03-20-46-48.JPG
530KPH
www.soundcloud.com/spyre
User avatar
powerof1000
Drift King
Drift King
 
Posts: 521
Joined: 22 Mar 2007, 09:21
Location: New Z Land

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby REDNECK69 » 13 Jan 2008, 05:49

is there a way to change the max horsepower and tourqe?
REDNECK69
Ricer
Ricer
 
Posts: 20
Joined: 08 Jan 2008, 03:45

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby Bytesss » 13 Jan 2008, 07:13

REDNECK69,
The only value I can find for engine horsepower is for the displayed horsepower, increasing it doesn't seem to affect the car's actual speed. There are values for engine torque, engine inertia and engine braking though. What car are you trying to speed up?

powerof1000,
It looks like the F1 is the fastest car in PS (still testing them). Here's a screenshot of the F1 on the Texas Oval doing 592 kph, that's the highest I've gotten it up to.
Attachments
F1 592 KPH.JPG
F1 592 kph
Bytesss
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 75
Joined: 15 Dec 2007, 20:05

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby powerof1000 » 13 Jan 2008, 10:14

Yeah, it seems to be the fastest, although the Bugatti could be if we could tune it's gear ratios etc. Anyway, I got a new record :D 614KPH, had to rice it out a bit but it got good results.
Attachments
bleau.JPG
F1 614KPH
www.soundcloud.com/spyre
User avatar
powerof1000
Drift King
Drift King
 
Posts: 521
Joined: 22 Mar 2007, 09:21
Location: New Z Land

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby REDNECK69 » 13 Jan 2008, 11:49

mainly the dodge challenger and the camaro ss. just what all can u edit on a car in the globalmemory file?
REDNECK69
Ricer
Ricer
 
Posts: 20
Joined: 08 Jan 2008, 03:45

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby prince1142003 » 13 Jan 2008, 17:48

Yeah, can you post a short how-to on how to edit the GlobalMemory.bin file?
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby powerof1000 » 14 Jan 2008, 01:37

That would be awesome, i've always wondered how you do it :D
www.soundcloud.com/spyre
User avatar
powerof1000
Drift King
Drift King
 
Posts: 521
Joined: 22 Mar 2007, 09:21
Location: New Z Land

Re: NFS ProStreet NOS MOD

Postby 888Veyron » 19 Jan 2008, 06:30

do you neeed to hex edit? or edit anything? :D
User avatar
888Veyron
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 59
Joined: 09 Dec 2007, 06:49
Location: Philppines

Next

Return to Editing

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests