[NFSU] How to import vinyls using bintex

Ask and answer questions about Need for Speed Most Underground.
Be sure to search first!

Postby John T, Herder » 04 Jul 2004, 13:21

:wink: , I don't think you will see it in the list . Each car has about 874
vinyls in its .bin file , and you can't squeeze in any more unless you take some out , you can't have 875 or 873 . I'm pretty sure you have to export the vinyl you want
to replace before you import a vinyl into the game . Try that and see how
it works . Like say you want the vinyl for the 350z with the octopus on it ,
this one here : http://www.nfsunlimited.net/index.php?g ... iew&id=390
After you download it , open it up in Adobe or Jasc and save it as :
350Z_CUSTOM5.dds , Do that to it's mask too 350Z_CUSTOM5_MASK . Then export 350Z_CUSTOM5 and it's mask using bintex , export them to a folder like My Documents . After you have exported , then import the renamed vinyls into the game , don't forget to save . Try that . :D
User avatar
John T, Herder
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 157
Joined: 17 Jan 2004, 18:33
Location: New Windsor , New York

Postby wiseguy_06 » 15 Jul 2004, 12:14

HI EVERYONE :D
Im really really new at this so i :shock: REALLY :shock: need help. I dowloaded this vinyl to make my S200 look like Suki's S200 from 2 Fast 2 Furious. I added it and applyed it to my S200 but the colours are sorta inveted :( Can anyone help?? :?
wiseguy_06
Ricer
Ricer
 
Posts: 12
Joined: 15 Jul 2004, 12:09

Postby Stereo » 18 Jul 2004, 06:06

ahhh... smileys... help... Now, I can't stand that much smileys but post a pic for us to see your inverted colors.
Image
User avatar
Stereo
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 3942
Joined: 18 Aug 2003, 19:33
Location: Outside your window

Postby TheStig » 18 Jul 2004, 15:59

Better now Stereo??

:D
Image
User avatar
TheStig
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 8738
Joined: 30 Jan 2004, 02:40
Location: The Netherlands

help with bintex

Postby racerxgtpro2002 » 01 Aug 2004, 23:18

ive downloaded bintex 3 times,and everytime i go to open bintex i get the folowing error : " error runtime error '339': component 'mscomctl.ocx' or one of its dependencies is not regestired or a file is missing or invalid." 1 time i did manage to open bintex and installed downloaded tachometer,and everything is working fine there but im getting frusterated.i dont understand what happened.need help please thnx :x
racerxgtpro2002
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 26 Jul 2004, 21:55
Location: kentucky, louisville

Postby djodjo » 08 Sep 2004, 11:57

I get the .dds files installed on my car ok, but what about .rar files??? How do you install them?
djodjo
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 08 Sep 2004, 11:51

Postby KekumRulez » 08 Sep 2004, 12:10

Posted: Wed 16 Jun, 2004 12:22 am, 14 messages higher, 3rd from the top:
KekumRulez wrote:a RAR file is a kind of winzip file. The program you need for it is winrar, you can DL it http://www.rarlabs.com. DL the prog, extract the file you got, and you can go further on.

:roll: :roll:
Image
User avatar
KekumRulez
Drift King
Drift King
 
Posts: 823
Joined: 15 Dec 2003, 14:44
Location: The Netherlands

run-time error 9

Postby Zadami » 11 Jan 2005, 13:23

I can't open bins with bintex. I get this "Run-time error '9': Subscript out of range". I have downloaded bintex many times and dll is in same folder as exe and I have already downloaded VBRun60sp5. So can anybody tell me what's wrong? :oops:
Zadami
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 11 Jan 2005, 13:13

Postby BadDogRacer » 27 Mar 2005, 22:10

Hello everybody. I have a problem with the game. when I instal the vinyls on the car and exit from the customize menu the game crash. PLS HELP.
User avatar
BadDogRacer
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 17 Feb 2005, 19:53

Postby ^Speed 12^ » 15 May 2005, 17:08

Why do some people join and only post 1 message? Its kinda stupid.
User avatar
^Speed 12^
Drift King
Drift King
 
Posts: 959
Joined: 07 May 2005, 17:43
Location: UK

Postby Andre_online » 16 May 2005, 10:54

Because they cannot post anything if they aren't a registered member... Image
User avatar
Andre_online
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 7730
Joined: 04 Jun 2004, 10:43
Location: Singapore (GMT+8)

Re: run-time error 9

Postby TitanicG » 27 May 2005, 08:39

Zadami wrote:I can't open bins with bintex. I get this "Run-time error '9': Subscript out of range". I have downloaded bintex many times and dll is in same folder as exe and I have already downloaded VBRun60sp5. So can anybody tell me what's wrong? :oops:


getting this error too
TitanicG
Ricer
Ricer
 
Posts: 28
Joined: 26 May 2005, 05:08

Postby Cpt.Razkit » 27 May 2005, 15:00

are you using a shortcut to use bintex? because (if i remember correctly) that the shortcut has to stay in the original folder. try that.... if not... I dunno
Image
User avatar
Cpt.Razkit
Professional
Professional
 
Posts: 1746
Joined: 04 May 2005, 15:07
Location: Colorado Springs, CO

Postby mohsan1988 » 27 May 2005, 18:01

No. he is trying to open unopenable files of NFSU2.

TitanicG, search for another thread in here. By Dragon-Of-Rune I think, that shows all openable files of NFSU2.
User avatar
mohsan1988
Drift King
Drift King
 
Posts: 535
Joined: 20 Nov 2004, 16:39
Location: On the motorway, laughing at that riced car!

Postby TitanicG » 28 May 2005, 02:09

ok, I saw someone replied in another thread that it only allows some files in nfsu2, I thought it worked for both versions. Well, guess I'll see what ones I can change in 2, or else do what I wanted in nfsu. Thanks for the info :)
TitanicG
Ricer
Ricer
 
Posts: 28
Joined: 26 May 2005, 05:08

Postby Dead--Tuning » 25 Jul 2005, 12:47

Hi i want to ask if you need the original cd's of need for speed undergound 1:?:
Dead--Tuning
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 20 Jul 2005, 20:25
Location: Netherlands

Postby Dead--Tuning » 25 Jul 2005, 12:48

To Get the vinyl's good installed
Dead--Tuning
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 20 Jul 2005, 20:25
Location: Netherlands

Postby Andre_online » 25 Jul 2005, 14:37

What are you talking about? Of course you need the disk! Otherwise, how are you gonna even launch the game? :lol:
User avatar
Andre_online
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 7730
Joined: 04 Jun 2004, 10:43
Location: Singapore (GMT+8)

Postby Yodablaze » 14 Aug 2005, 02:03

It wont work for me.
Each time I try to import it says that something has occured
WHAT DO I DO?
Image
User avatar
Yodablaze
Ricer
Ricer
 
Posts: 7
Joined: 08 Aug 2005, 22:28

Postby Andre_online » 14 Aug 2005, 06:14

Do you have the screenshot of the error?
User avatar
Andre_online
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 7730
Joined: 04 Jun 2004, 10:43
Location: Singapore (GMT+8)

Postby ImPaKt » 25 May 2006, 20:06

i couldn't find the dll's only the plugins. any ideas or a link to the specific dll's?
ImPaKt
Ricer
Ricer
 
Posts: 6
Joined: 25 May 2006, 19:48

Postby Cool-spot » 25 Jun 2006, 12:01

I have the same Problem! Every time i try to choose the vinyl i imported, the game crashes back to the desktop! Please tell me whats wrong!
Image
User avatar
Cool-spot
Ricer
Ricer
 
Posts: 41
Joined: 04 Jun 2006, 21:36
Location: Hungary

Postby rayquaza_lvl100 » 02 Jul 2006, 21:49

hi bojan how do u use the vinyle maker? when i try to edit the viper vinyle it says "not right kind og file" can u help me
NARUTO YOU IDIOT!
Image
User avatar
rayquaza_lvl100
Ricer
Ricer
 
Posts: 7
Joined: 04 Jun 2006, 07:46
Location: behind you!

Postby deep_nx » 08 Apr 2007, 16:23

runtime error for me too ....

can neone solve it ?
deep_nx
Stock
Stock
 
Posts: 2
Joined: 07 Jul 2006, 20:12

Postby Dragon-of-Rune » 22 May 2007, 22:18

@Cool-spot: Make sure that the vinyl doesn't have much texture and color details.
Sorry i can't tell the exact pixels etc... haven't used the program for a while. When i know more i will post here again.

@deep_nx: People can help you faster if you say what kind of runtime error you get.
Image
User avatar
Dragon-of-Rune
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4200
Joined: 13 Jan 2004, 19:29
Location: The Netherlands

PreviousNext

Return to Help & Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron