[NFSPU] Running under WinXP/Win2k

Ask and answer questions about Need for Speed.
Be sure to search first!

Postby William31 » 14 Jul 2005, 10:45

it`s the car you use for 914 tropy.
it`s the 1970 914 4 1.7

It`s the first tournament in the golden year.
it there a way to make this hunk a junk abit faster?
may i ask if you finish this game?

thanks.
William31
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 14 Jul 2005, 02:01
Location: holland

Hmmm

Postby Metallic Blade » 14 Jul 2005, 18:08

Last year, I installed the demo of nfspu. But when I started it up, I saw the menue screen (Which seemed to be it), it was all white. although I could see the menus boxes, but no text. Also the mouse was just a wierd imiged box. I think that the problem might be in my viedo card. I have a Nvidia Riva TNT 2 Pro. :( I need help! (Although I may needed to install the patch for windows 2000/XP.)
Metallic Blade
Ricer
Ricer
 
Posts: 6
Joined: 14 Jul 2005, 17:59
Location: Sec-ret

Postby William31 » 14 Jul 2005, 21:41

may i ask where i can find this patch?
William31
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 14 Jul 2005, 02:01
Location: holland

Postby master m » 15 Jul 2005, 09:19

William31 wrote:may i ask where i can find this patch?


Here is the direct link to that patch:
http://www.edgefiles.com/download/ftp1. ... pu_v35.zip

If that link doesn't work, go here
http://www.nfsunlimited.net/porsche/utils/

and click on "NFS Porsche patch v. 3.5"
Image
User avatar
master m
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3643
Joined: 29 Nov 2004, 12:50
Location: Belgium (Limburg)

Postby William31 » 15 Jul 2005, 12:35

Thanks for the patch, too bad it doesnt work.
When i place all the files into the dir`s ass told in the readme.txt, the game only shows the picture loading, and then back to the desktop.

How do i upgrade my car?
what are the best settings?
William31
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 14 Jul 2005, 02:01
Location: holland

Postby Morty » 15 Jul 2005, 22:11

When I have problems with a car being too slow in the game, I just tune it up as much as I can... I never fine tune tho... If they're still faster, it's just because I don't drive good enough, and then I need to practice more...
User avatar
Morty
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1451
Joined: 30 Dec 2003, 20:02
Location: Trondheim, Norway

Postby Koffy » 26 Oct 2005, 01:15

I started playing nfspu last weekend. I patched the game qith the XP compatibility patch vvixxxerr offered, and it runs ok on my PC. The only problem I have is (and I had it before patching) is that vhen racing in evolution mode, in Normandie, the game crashes to desktop after arround 15 secs. It happens only under these circunstances. Sometimes, after trying at least 10 times, I mange to go across that crash point, and I can finish the race properly.

Anyone has an Idea how to fix this?
User avatar
Koffy
Professional
Professional
 
Posts: 1127
Joined: 03 Feb 2003, 00:20
Location: Argentina

Postby Sakagami » 21 Jan 2006, 01:31

Hey guys, I have the graphical problem with the choppy daskboard, and the laggy controller option menu, but its everything outside the menu. Whatever you go into a race, the driver, animations, rims and whatnot look very bad. Everything is on high, and the porperies.txt shows that the variables for high settings change when you click "RACE" to a very low setting. Any ideas? The new drivers/video cards seem to lose support for the old games like NFS:PU, because i used to run the game fine on XP with my standard onboard card and the drivers on the CD, try that. (I'm not going to, I'm lazy).

Koffy: Change your camera view for that race or change your paint, worked for me.

EDIT: For the guy stuck w/ the 914, try turning the downforce to 100/100, that works good in evolution mode.
Sakagami
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 21 Jan 2006, 01:26

Postby sleepyme78 » 16 Feb 2006, 02:31

i had trouble with really crappy graphics and what worked for me was going into my video cards options and changing the antialiasing setting to 4
sleepyme78
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 16 Feb 2006, 00:38
Location: Detroit

Postby Tunerfreak » 16 Feb 2006, 04:24

I use this game on WinXP and its works great, but crashes every once in a while with no warning at all.
Image
User avatar
Tunerfreak
Professional
Professional
 
Posts: 1771
Joined: 02 Dec 2004, 20:55
Location: New Zealand, in my car

Postby GINIX_2007 » 16 Feb 2006, 04:39

my game works just fine never crashes.
Image
User avatar
GINIX_2007
Professional
Professional
 
Posts: 1113
Joined: 12 Oct 2005, 03:29
Location: Its an ENIGMA

Postby SkeeteRX7 » 08 May 2006, 04:48

Hey, does anyone have any tips for AWD Cup in modern club races era?

I'm using the 996 Carrera 4, because it costs less to repair than the 996 Turbo.

I'm still having some trouble though, any tips?
C2D T7500 2.2 ghz| 256 MB NVIDIA Quadro FX570m|160 GB 7200 RPM|2 GB RAM- my laptop
User avatar
SkeeteRX7
Drift King
Drift King
 
Posts: 428
Joined: 12 Jan 2005, 16:58

Postby Koffy » 09 May 2006, 01:09

Yes, use the turbo and don't be so greed.

If you are running on pc, you can use this tricky thingy for money. If you buy a used car and rapir it, you can sell it for more money that the cost+fixing. The ones that make you earn a signficant amount are 550, Moby doodle, GT2, 2000GS, 911 RS, and the modern cars, that cost more than 300.000.
User avatar
Koffy
Professional
Professional
 
Posts: 1127
Joined: 03 Feb 2003, 00:20
Location: Argentina

Postby M@r!n0 » 26 Jun 2006, 00:27

Well i just found on one of my old cds an archive with NFSPU. I installed it and i can't set the colour to 32 bit. I can do all other things, i even isntsalled a thw BMW from MW, but i cand get that working. I installed it again from an original copy installed the patch etc. Could you please help me? I really miss NFSPU :(
Image
User avatar
M@r!n0
Drift King
Drift King
 
Posts: 376
Joined: 24 Jul 2004, 11:25
Location: Craiova > Romania

Postby SkeeteRX7 » 26 Jun 2006, 03:11

Sorry, uninstalled it in favor of X-wing.
C2D T7500 2.2 ghz| 256 MB NVIDIA Quadro FX570m|160 GB 7200 RPM|2 GB RAM- my laptop
User avatar
SkeeteRX7
Drift King
Drift King
 
Posts: 428
Joined: 12 Jan 2005, 16:58

Postby Erelyes » 07 Feb 2007, 11:00

Hi, I'm having troubles with NFSP2000 and was wondering if anyone knew a solution.

I have an NZ (?) version, it's branded as Porsche 2000.
P4 1.7ghz (willamette), 512MB PC133, Geforce2MX400, NTFS drive with a secondary FAT32 drive. So not particularly crazy.

I've got the game to run - the 3.5 patch fixed the problems I was having. However the game is SUPER slow. It takes me about 2 minutes to do the first 27 second slalom course.

I've tried deleting gimme.dll, have changed my swapfile size, am running in 98 compatibility, have tried turning all detail settings to low, nothing works.

I tried to upgrade to the Enhanced version, but it does not recognise Porsche 2000 (which is installed in the default directory)

Any ideas?
Erelyes
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 07 Feb 2007, 10:55

Postby Stern » 13 Mar 2007, 00:00

Koffy wrote:I started playing nfspu last weekend. I patched the game qith the XP compatibility patch vvixxxerr offered, and it runs ok on my PC. The only problem I have is (and I had it before patching) is that vhen racing in evolution mode, in Normandie, the game crashes to desktop after arround 15 secs. It happens only under these circunstances. Sometimes, after trying at least 10 times, I mange to go across that crash point, and I can finish the race properly.

Anyone has an Idea how to fix this?


I have got nearly exactly the same problem, apart from that it still sometimes crashed completely randomly in other places. Always the same place in Normandie.
I've tried the patches, I've tried compatibility mode, I've tried alot of things. Has there been any new development for this at all? I've just finished NFS Carbon and thought I'd try an older NFS game again, very disappointed that it's so crap under Win XP :(

Stern
Stern
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 12 Mar 2007, 23:57
Location: Ireland

Postby D00MST3R » 17 May 2007, 16:35

is there anything with FAT32 and NTFS, That some saying thier NFSPU working other saying thier's not <-- I'm one of them! :(
Image
User avatar
D00MST3R
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 105
Joined: 01 Apr 2007, 21:57

Postby vellu » 17 May 2007, 23:36

Works just fine on winxp/NTFS for me (though the game was originally developed for a fat32 os).

You might have trouble though if your profile has limited disk access (which can be done with ntfs). This however is very rare on home computers, you usually only see it used on corporate machines where it is important to have very specific policies on what the users can or cannot do.
Image
User avatar
vellu
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 1733
Joined: 04 Nov 2004, 23:20
Location: Finland

Re: [NFSPU] Running under WinXP/Win2k

Postby BKize_GT » 15 Jul 2007, 06:14

Hey all (digging up an old thread, sue me.)

I have Porsche Unleashed installed on Windows XP, 3.5 Enhanced patch, but my wheel Axis' don't work. If I turn the wheel or push the acceleration/brake pedals, nothing happens. All the buttons on my wheel work fine however, so its not an overall controller issue. I'm using the Logitech Driving Force Pro wheel, with all the latest drivers installed.

I also noticed whenever I go to change a control the screen gets really slow and laggy until I set the control, and then if its a button on my wheel the screen stays laggy. However, if it's a button on my keyboard the screen goes to normal speed.

I know I made a thread about this a few days ago but it got little response, and what response I got didn't fix the problem.
User avatar
BKize_GT
Drift King
Drift King
 
Posts: 920
Joined: 30 Jul 2005, 18:49
Location: Behind The Wheel

Re: [NFSPU] Running under WinXP/Win2k

Postby Koffy » 27 Jul 2008, 23:49

To run nfspu in xin xp the esiedt solution I have is:

1) delete gimme.dll file (after thst it will load perfectly)
2) to fix the image manually set your graohics card antisoptic filteringto 4x or 8x
User avatar
Koffy
Professional
Professional
 
Posts: 1127
Joined: 03 Feb 2003, 00:20
Location: Argentina

NFSPU Running under WinXP/Win2k

Postby Bentjudges » 15 Oct 2017, 17:27

lol... hey how did you get it.... i tried in imageshack, but nothing happened....


<BTW> i guess the guy has a skyline 0-60mph in 4.5 secs


help me too.... and SAM cant we ATTACH a picture under our slogan area???


BOOST
My website https://wonder-glass.ca/
Bentjudges
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 27 Sep 2017, 09:26
Location: Canada

Previous

Return to Help & Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron