SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Everything related to the website services Showroom and Showroom Challenge.

SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Dr Houbenheimer » 18 Apr 2009, 07:51

This might seem ridiculously simple to most people but I have a problem in regards to the process of uploading screenshots. I own a PC and I took the picture of my car using the printscreen key. I then attempted to paste directly onto my desktop but the paste button was greyed out so I pasted it into a word document. The picture of my car showed up fine. I then dragged the picture onto the desktop but it appears as a scrap. Assuming that the scrap wouldn't show up and that you'd have a jpeg or similar word file how do I paste my printscreen as a jpeg file?
User avatar
Dr Houbenheimer
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1248
Joined: 25 Mar 2009, 06:38
Location: Australia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Bojan » 18 Apr 2009, 12:59

Press printscreen in the game, then alt tab out and open MS Paint -> start run mspaint, make sure the white area is small (resize it so it is small), then press ctrl-v (or edit - paste).
Once the ingame image appears, press file - save as and select JPEG as type. You can upload the saved image to our showroom then.
Image
User avatar
Bojan
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 5174
Joined: 11 Sep 2002, 21:35
Location: Slovenia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Dr Houbenheimer » 19 Apr 2009, 00:11

much appreciated, thanks
User avatar
Dr Houbenheimer
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1248
Joined: 25 Mar 2009, 06:38
Location: Australia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby baumaxx1 » 19 Apr 2009, 05:30

Try using GIMP... a free photoshop-like image editor. If you're trying to take high res pics, this will give you better control over quality, compression, editing, colour correction, and can handle large resolutions.
Image
User avatar
baumaxx1
Professional
Professional
 
Posts: 2163
Joined: 14 Dec 2004, 09:26
Location: Adelaide, Australia mate!

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Dr Houbenheimer » 20 Apr 2009, 07:58

yeah I've uploaded a couple of cars so far but I think I made the pics a bit too small. Learn from your mistakes though I guess.

Baumaxx1 said...
Try using GIMP... a free photoshop-like image editor. If you're trying to take high res pics, this will give you better control over quality, compression, editing, colour correction, and can handle large resolutions.


Is there a perticular site you'd recommend downloading it from?
User avatar
Dr Houbenheimer
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1248
Joined: 25 Mar 2009, 06:38
Location: Australia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Bojan » 20 Apr 2009, 09:15

http://www.gimp.org/

Or you can also try paint.NET. A lot easier to use
http://www.getpaint.net/
Image
User avatar
Bojan
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 5174
Joined: 11 Sep 2002, 21:35
Location: Slovenia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Dr Houbenheimer » 21 Apr 2009, 11:33

got it
User avatar
Dr Houbenheimer
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1248
Joined: 25 Mar 2009, 06:38
Location: Australia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Lucky 13 » 21 Apr 2009, 18:37

Or you can try SnagIt 9 by TechSmtih, but it will cost you when the trial period ends.
*farts*
Lucky 13
Ricer
Ricer
 
Posts: 48
Joined: 05 Feb 2009, 03:35
Location: Far, far away from wherever you are

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Dr Houbenheimer » 17 May 2009, 03:37

what about editing for pres'? So far I've just used MS PAINT(WORST EDITING PROGRAM EVER!), what would you recommend?
User avatar
Dr Houbenheimer
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1248
Joined: 25 Mar 2009, 06:38
Location: Australia

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby baumaxx1 » 17 May 2009, 05:49

photoshop, GIMP
Image
User avatar
baumaxx1
Professional
Professional
 
Posts: 2163
Joined: 14 Dec 2004, 09:26
Location: Adelaide, Australia mate!

Re: SHOWROOM QUESTION - UPLOAD PROBLEM

Postby Dr Houbenheimer » 23 May 2009, 02:25

while we're at it, is there a good recording program, prefferably free? I tried camstudio but it is too low quality for recording in game footage. I guess that's the case with free programs though hey!
User avatar
Dr Houbenheimer
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 1248
Joined: 25 Mar 2009, 06:38
Location: Australia


Return to The Showroom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests