NFSU2: Getting AA To Work On Some Video Cards!

2004 Need for Speed Underground 2

NFSU2: Getting AA To Work On Some Video Cards!

Postby Frostbite » 23 Nov 2004, 01:15

!NEW! I Just Found Out That You Can Have Light Glows On
But Only If Light Trails Is Off


!NOTICE!
This Fix Has Worked On Most Cards But Still I Would Like To Help As Much As I Can So Post Your Problems Here!


!NOTICE2!
If You Do Have Problems One At The End Of this Post It Shows How To Fix Some Problems And Two If It Doesn't Show Your Problem Please Post Your Video Card And Your Problem!


Ok With Some Video Cards AA Screws Up But Thats Because You Have
Light Glows On

To Turn It Off Goto Display In The Options Menu
Then Click Change Setting Manually(should be something like that)
then scroll down you'll find "Light Glows" Turn It Off Then Scroll Down To "Full Screen AA" Turn It On And There You're Screwed Up Problem Is Gone!

Before:
Image
After:
Image


Problem Fixes:
Problem - Lag/Slow Downs
How To Fix It! - Turn off "Enchanted contrast" and you should be fine
Problem - Screen Shakey With Club3D NVidia GeForce FX5900 XT
How To Fix It! - Try Messing Around With The Settings If You Know What Setting It Is Please PM me


You Can Completly Fix The Black SCreen If You Install OMEGA Drivers
http://www.omegadrivers.net/
Warning There 3rd Party Drivers So Be Careful!
Last edited by Frostbite on 24 Nov 2004, 02:47, edited 7 times in total.
Frostbite
Ricer
Ricer
 
Posts: 30
Joined: 23 Nov 2004, 01:06

Postby Frostbite » 23 Nov 2004, 02:15

any comments?
Frostbite
Ricer
Ricer
 
Posts: 30
Joined: 23 Nov 2004, 01:06

Postby PSZeTa » 23 Nov 2004, 02:24

Damn, that looks retardish good.
Image
User avatar
PSZeTa
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4123
Joined: 07 Feb 2004, 19:26
Location: 30-12-1900

Postby ghost_4ce » 23 Nov 2004, 02:26

hey dude
do u get any lag with AA?, if not wot res. do u play at?
800*600 is fine 4 me (i got da same gc but not the SEC ver.) but it gets "slightly" laggy above that. and its crap at top res.
User avatar
ghost_4ce
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 236
Joined: 20 Nov 2004, 16:20
Location: the void

Postby PSZeTa » 23 Nov 2004, 02:39

Bah, if I turn AA one, the screens goes shaky shaky.
Image
User avatar
PSZeTa
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4123
Joined: 07 Feb 2004, 19:26
Location: 30-12-1900

Postby Frostbite » 23 Nov 2004, 02:58

can you post your Video Card Please
Frostbite
Ricer
Ricer
 
Posts: 30
Joined: 23 Nov 2004, 01:06

Postby BangBang350z » 23 Nov 2004, 09:57

that works pretty good, and here i was gettin ticked at those glitchy graphics, thanks for the fix info
BangBang350z
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 23 Nov 2004, 08:54

Postby PSZeTa » 23 Nov 2004, 14:21

Frostbite wrote:can you post your Video Card Please


Club3D NVidia GeForce FX5900 XT.
Image
User avatar
PSZeTa
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4123
Joined: 07 Feb 2004, 19:26
Location: 30-12-1900

Postby unfknblvble » 23 Nov 2004, 15:54

I have a Radeon 9600XT and your solution improved things immensely! Before, when I turned AA on the screen would basically go black. So I had to play without AA. Now everything looks ROOTABLE!

Thanks for the heads up!
User avatar
unfknblvble
Turbo Charged
Turbo Charged
 
Posts: 110
Joined: 21 Sep 2004, 08:00

Postby samurilos » 23 Nov 2004, 19:31

I got AA working ok on my XFX fx5200 128mb agp card after messing around the settings, heres my setting,
Using 61.77 video drivers
agp rate 1x
no overclocking
aa set at 2xq
image quality set at quality, not high quality

Now for my nfsu2 setting

Reso-800x600 above this causes lagging
Details maxed out
Enhanced contrast off(makes it look very dark, lags it too)
Light trails off(makes the car windsheild look more colourful, lame to me and causes lags)
AA at mid lvl or even max
Everything else maxed

And it runs and looks ok, heres sum screenies

I Only have with AA enabled now

Image
Image
Image
Image

Looks pretty good for a fx5200 eh
User avatar
samurilos
Drift King
Drift King
 
Posts: 366
Joined: 23 Apr 2004, 19:02
Location: Somewhere out there

Postby huiben » 23 Nov 2004, 19:44

I have the same card, will try this trick tonight,

what do I lost when I turn light grow off? which light it is talking about? (tail light? street light? head light? or all lights)


unfknblvble wrote:I have a Radeon 9600XT and your solution improved things immensely! Before, when I turned AA on the screen would basically go black. So I had to play without AA. Now everything looks ROOTABLE!

Thanks for the heads up!
huiben
Ricer
Ricer
 
Posts: 20
Joined: 02 Mar 2004, 21:27

Postby H4MM3R1 » 23 Nov 2004, 22:02

THX that worked in my Geforce 3 Ti 200 64mb Tv-out :)
User avatar
H4MM3R1
Ricer
Ricer
 
Posts: 13
Joined: 16 Nov 2004, 23:00

Postby Jmac- » 23 Nov 2004, 22:21

Why would you have your AGP rate set to 1x ???

I got AA working ok on my XFX fx5200 128mb agp card after messing around the settings, heres my setting,
Using 61.77 video drivers
agp rate 1x
Jmac-
Drift King
Drift King
 
Posts: 833
Joined: 10 May 2004, 08:57

Postby Frostbite » 24 Nov 2004, 01:57

ahh well u beat my completly in video card :(
Frostbite
Ricer
Ricer
 
Posts: 30
Joined: 23 Nov 2004, 01:06

Postby Frostbite » 24 Nov 2004, 02:46

You Can Completly Fix The Black SCreen If You Install OMEGA Drivers
http://www.omegadrivers.net/
Warning There 3rd Party Drivers So Be Careful!
Frostbite
Ricer
Ricer
 
Posts: 30
Joined: 23 Nov 2004, 01:06

Postby samurilos » 24 Nov 2004, 16:44

Ok i ran fraps and it seem sthe highest fps i can get is 18-19, average 16, to me its running ok, i'm not gonna based my gameplay off what fraps says, anyway it does run better without AA, but i'll keep it on
User avatar
samurilos
Drift King
Drift King
 
Posts: 366
Joined: 23 Apr 2004, 19:02
Location: Somewhere out there

Postby huiben » 25 Nov 2004, 17:51

does the OMEGA driver works for 9600XT?

is omega driver faster than ATI driver?

ben
huiben
Ricer
Ricer
 
Posts: 20
Joined: 02 Mar 2004, 21:27


Return to Underground 2

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests