NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Need for Speed Hot Pursuit 2, Need for Speed Porsche, Need for Speed High Stakes and older

NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby mindsurfer » 11 Oct 2009, 08:50

Hi.

I have problems running NFS3 with glide wrapper on Windows 7. I Installed Voodoo3 patch (nfs3_update.zip). I tryed several wrappers but none of them worked. In 3dsetup there are only software render and Dire3D Device. I tryed to run the game with nfs3.exe -voodoo2, but see only black screen (game doesn't load even start menu).

Maybe anyone knows how to fix it?
mindsurfer
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 11 Oct 2009, 08:45

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby GT3x24x7 » 11 Oct 2009, 09:32

Yeah the old games can be problematic. I don't have Windows 7 so can't answer specifically, but as an alternative have you thought about running it in a virtual machine, like Microsoft Virtual PC?
User avatar
GT3x24x7
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 6306
Joined: 23 Jan 2004, 14:15
Location: Australia

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby mindsurfer » 11 Oct 2009, 09:38

Are you sure you game perfomance and Glide support would be on good level using virtual machine?
mindsurfer
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 11 Oct 2009, 08:45

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby GT3x24x7 » 11 Oct 2009, 09:52

No I'm not sure.. but it's worth a try :)
User avatar
GT3x24x7
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 6306
Joined: 23 Jan 2004, 14:15
Location: Australia

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby NFSHP2FREAK » 11 Oct 2009, 17:26

I've tried also installing NFS3 on Windows 7 with the Voodoo3 patch using dgVoodoo and Glide Wrapper but none worked for me. I've got the same problem, the screen stay black.

Also I have tried the NFS3HP Vista Install but the resolution I get is 640x480 (z) and 800x600 and sometimes you'll see some gfx error or the game doesn't load when driving at night or in rain.
NFSHP2FREAK
Stock
Stock
 
Posts: 2
Joined: 11 Oct 2009, 17:21

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby mindsurfer » 11 Oct 2009, 19:27

In Direct3D mode I get game freezed when I use 800x600 resolution..
So.. I don't see the way to get high resolution on Windows 7.

BTW. Anyone tried NFS2SE with wrapper? I just want to start splitscreen racing.
mindsurfer
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 11 Oct 2009, 08:45

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby NFSHP2FREAK » 12 Oct 2009, 00:06

http://www.youtube.com/watch?v=OmMnD7CrqWI

This guy plays in great resolution on Windows 7 (x64)!

Check his video info for a tutorial how to install propely NFS3 with 3Dfx and dgVoodoo.

Tried this but I either can't start the game properly, it freezes after u start the game. Maybe my settings are incorrect for my system.

Let me know if this work guys on Windows 7.
NFSHP2FREAK
Stock
Stock
 
Posts: 2
Joined: 11 Oct 2009, 17:21

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby mindsurfer » 12 Oct 2009, 09:52

I downloaded mentioned archive (http://rapidshare.com/files/242757547/NFS3-Win7.zip) and made all steps of readme.txt.
Played with different settings in dgVoodooSetup.exe but game still crashes.

Image Image

I think the only way is to try different variants of dgVoodooSetup sets.
mindsurfer
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 11 Oct 2009, 08:45

Re: NFS3 with Voodoo Glide Wrapper on Windows 7

Postby porscheman » 29 Mar 2010, 01:29

nGlide glide wrapper can run NFS3 in Windows 7. You must download wrapper and patch from compat list.

http://www.zeus-software.com/downloads/nglide
porscheman
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 29 Mar 2010, 01:25


Return to Older Need for Speed Games

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest