Official NFSC Performance\Bug\Error Issues Thread.

Ask and answer questions about Need for Speed Carbon.
Be sure to search first!

Postby prince1142003 » 20 Dec 2006, 17:36

Shader Model 3.0 is required for motion blur. Shader Model 2.0 is required for Visual Treatment, Road Reflection, Rain, etc. A 9250 only has Shader Model 1.0. So while you are able to play the game, many graphics settings will not be available to you.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby AccelDrag » 23 Dec 2006, 20:03

Hi guys,got a problem...i try to load the game and when it comes to the point of profile loading,it says: unable to load "my profile"...
What's the problem?
I was abroad for some time and when i came back i was ready to dive deep into the game but it doesn't let me to... :wink:
AccelDrag
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 21 Dec 2003, 03:54
Location: Greece

Postby prince1142003 » 23 Dec 2006, 20:33

Three things could have happened:
1. The savegame is corrupt
2. The savegame checksum is corrupt
3. The CDKey in the savegame doesn't match your installation

If it is 1, there is nothing that can be done. But for 2 and 3, use gnagna2000's Unlocker program to force the game to load the savegame, and then save it so that any corrupt checksum or CDKey is replaced. Google gnagna2000 to find her website.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby AccelDrag » 24 Dec 2006, 01:54

Thanx prince1142003 i will try that.I wonder why the savegame would be corrupt.Nothing else on my pc is broek or something.Everything is normal.Anyway,when it comes to windows,you don't have to search it deeply...they are windows and that's all...thanx anyway,i wll let you know what happens...
AccelDrag
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 21 Dec 2003, 03:54
Location: Greece

Postby AccelDrag » 25 Dec 2006, 12:25

The program doesn't run.I tried the simulation in win 95/98/2000 but didn't start even with that.
AccelDrag
Stock
Stock
 
Posts: 4
Joined: 21 Dec 2003, 03:54
Location: Greece

Postby joost » 26 Dec 2006, 21:11

im having the problem that it suddnely pops back to windows and close the game also and im almost sure its not my hardware, have a look at this:
<a href="http://imageshack.us"><img src="http://img179.imageshack.us/img179/6920/testpr5.png" border="0" alt="Image Hosted by ImageShack.us"></a>
joost
Stock
Stock
 
Posts: 1
Joined: 03 May 2004, 14:07

Postby prince1142003 » 26 Dec 2006, 23:00

Need for Speed Carbon is the buggiest NFS game to date. Among it's prominent features are random Crashes to Desktop, and BSOD inducing crashes.

Make sure you have the latest drivers for everything, including your graphics and sound cards. You should also disable any background processes while playing the game (such as Antivirus/Firewall etc.)
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby GT3x24x7 » 27 Dec 2006, 00:46

.. and even when you have done all those things, your system is clean as a whistle and running beautifully, the game will still crash occasionally.
User avatar
GT3x24x7
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 6306
Joined: 23 Jan 2004, 14:15
Location: Australia

Postby 2fast4all » 27 Dec 2006, 05:14

out of the other ea games i played, carbon crashes once and awhile
User avatar
2fast4all
Drift King
Drift King
 
Posts: 269
Joined: 05 Nov 2006, 04:23
Location: USA

crash

Postby stealthcamo68 » 07 Jan 2007, 07:44

okay well i have an overly qualified computer here

320GB Hardrive (157 left)
256MB of Video Memory
2GB of RAM
Direct 9.0c video and audio
Dual Core Intel Processor 2.8GHz each
Intel Graphics Media Accelerator 950 +

Top of Top it gets

Now I start the nfsc.exe and it goes to black screen 1/4 of black screen comes back and says error
nfsc.exe has encountered an error and now must close.

Don't send and send error report thing comes up. Everytime!


Now most people are having trouble with this.

How can I fix this?
I've checked my compatibility - tried 2000, 98, 256bit mode and everything!
Checked service pack and even tried Windows XP Service Pakc 1 and 2 with all updates!
Direct 9.0c audio and video legit
256 MB of video memory usage

Now here is a guess of mine
It only support ATI radeon recent ones and NVIDIA GeForce, does not accept Intels
http://www.intel.com/products/chipsets/gma950/
stealthcamo68
Stock
Stock
 
Posts: 2
Joined: 07 Jan 2007, 07:34

Postby prince1142003 » 07 Jan 2007, 14:29

You have onboard graphics. Carbon will refuse to work with onboard graphics. Ditch it and get a real graphics card.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby stealthcamo68 » 07 Jan 2007, 17:07

now can i get like a nvidia video card separately through like a pci or agp slot?
stealthcamo68
Stock
Stock
 
Posts: 2
Joined: 07 Jan 2007, 07:34

Postby prince1142003 » 07 Jan 2007, 17:15

Yes. I would suggest getting an AGP graphics card if you don't have a PCI-Express slot. Regular PCI is outdated and slow. If you don't have an AGP slot, you're out of luck and will need a new motherboard.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby Carcrazy » 07 Jan 2007, 17:32

Check some discount online stores before you go to like Best Buy and stuff because you can get the same products for less.
Image
User avatar
Carcrazy
Unbeatable
Unbeatable
 
Posts: 4082
Joined: 28 May 2006, 05:08
Location: /// .Happy in Exile. \\\

Postby 2fast4Ux2 » 15 Jan 2007, 22:06

hey i have an issue when i load up carbon i load a game save i got from a friend and i look through the cars and then carbon crashes... help???
Image
User avatar
2fast4Ux2
Drift King
Drift King
 
Posts: 499
Joined: 20 Nov 2005, 15:38

Postby prince1142003 » 15 Jan 2007, 23:21

Go through the selection menu more slowly. It's a known issue with Carbon.

If it crashes on a particular car, scroll the other way to get to that car.
Image
User avatar
prince1142003
Valued Member
Valued Member
 
Posts: 3862
Joined: 23 Feb 2005, 06:03
Location: Enjoying college life.

Postby GT3x24x7 » 16 Jan 2007, 00:15

This happens in my game from time to time, and I never installed a different save or used a trainer or whatever. I expect the loading of car models is a fairly intensive process and you're likely to get some crashes there from time to time.

Could also be due to loading a save from the Collector's Edition into the normal version - not sure.
User avatar
GT3x24x7
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 6306
Joined: 23 Jan 2004, 14:15
Location: Australia

Postby 2fast4Ux2 » 17 Jan 2007, 01:07

i have collectors edition... if i go through it any more slowly it will crash sooner...
Image
User avatar
2fast4Ux2
Drift King
Drift King
 
Posts: 499
Joined: 20 Nov 2005, 15:38

Postby GT3x24x7 » 17 Jan 2007, 01:26

Sounds like the answer is not to use that save.
User avatar
GT3x24x7
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 6306
Joined: 23 Jan 2004, 14:15
Location: Australia

Postby 2fast4Ux2 » 17 Jan 2007, 01:35

do u have a trainer i can use....
Image
User avatar
2fast4Ux2
Drift King
Drift King
 
Posts: 499
Joined: 20 Nov 2005, 15:38

Postby GT3x24x7 » 17 Jan 2007, 10:25

Why would you think a trainer could help?
User avatar
GT3x24x7
NFSUnlimited Staff
NFSUnlimited Staff
 
Posts: 6306
Joined: 23 Jan 2004, 14:15
Location: Australia

crashing ruining game

Postby bala8oo » 18 Jan 2007, 03:15

I bought the PC version for the extra cars (Collectors Edition) after playing it on 360.
Trouble is it crashes frequently at any time sometimes more often than others, usually when I pick a race in worldscreen.

I have a newish puter with 256mb graphics and 1gb ram but still it seems to 'struggle' and I have to choose settings not as high as I would like and turn off rain and blur because it affects framerate.

It's come to the point now that I can't enjoy it because I don't know when next it will crash. Hurumph!
bala8oo
Ricer
Ricer
 
Posts: 25
Joined: 13 Nov 2006, 23:39

Postby ahmad0410 » 03 Mar 2007, 18:19

Guys, does a nVidia GeForce Go 7200 card work with NFSC? i tried the demo but the blank screen appear and exits...
Image
User avatar
ahmad0410
Professional
Professional
 
Posts: 1451
Joined: 07 Nov 2005, 10:06
Location: Singapore

Postby BrontoX » 03 Mar 2007, 18:24

No. At least i think so cuz they say Notebook Chipsets are not officially supported
Image
User avatar
BrontoX
Professional
Professional
 
Posts: 1895
Joined: 25 Oct 2006, 12:42
Location: Bucharest, Romania

no helicopter during pursuit..?

Postby Robert » 22 Mar 2007, 18:29

hey guys,

having a little glitch here..there is no helicopter at the 5th level when i am chased by cops?

system specs:

-Nvidia FX5200
-768 mb ram
-2.8 G.H. P4

drivers are updated..any suggestions?
User avatar
Robert
Ricer
Ricer
 
Posts: 46
Joined: 08 Aug 2004, 01:18

PreviousNext

Return to Help & Support

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

cron